Verzenden

Verzendinformatie

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:

Verzendkosten €6,95
Gratis voor bestellingen vanaf €100,-

Levering verloopt via pakketbezorgen van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Retouren

Je producten retourneren

Als je jouw bestelling wilt retourneren dan kun je deze terugsturen naar ons retouradres. Je retourzending dient altijd vooraf aangemeld te worden bij play@tikitakawear.com. Zonder voormelding aan dit e-mailadres kunnen wij je retourzending helaas niet behandelen.

De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. We raden aan gebruik te maken van een track & trace dienst. Vraag dan ook altijd om een verzendbewijs zodat je de zending in de gaten kunt houden. Tiki Taka wear is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van je retourzending.

We accepteren alleen producten in originele en ongedragen staat. Producten die beschadigd zijn, gebruikssporen bevatten zoals geuren, worden niet geaccepteerd. De producten dienen zorgvuldig te worden verpakt in de originele verpakking. Voeg de originele Tikitaka wear pakbon toe aan de inhoud van de zending.

Defecten

In het geval je ontdekt dat bij levering het product dat je besteld hebt beschadigd is, vragen we je dit binnen 24 uur te melden. Stuur een mail naar play@tiktakawear.com met in de bijlage een foto van het defecte product. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om het probleem op te lossen. Na de periode van 24 uur kunnen wij niet meer verantwoordelijk worden gesteld voor defecte producten.

“Everything is practice”

Pele

Menu